VÄLKOMMEN OMBORD!

Ombord på våra två båtar M/S Storholmen och M/S Dalslandia hoppas Vi att Du skall koppla av och njuta av Dalslands kanal och dess fantastiska natur. Vi serverar en lokal laxmeny.

Med dessa ord vill vi i familjen Holmedahl önska dig varmt välkommen ombord.

Andra och tredje generationen skeppare

Sture som är skeppare ombord på M/S Storholmen, vår första båt. Innan arbetade han inom flera branscher efter det att han som grabb arbetat på sin pappas lastbåt. På den tiden var det mest nyttotrafik på kanalen, där framförallt virke och cement men också mycket annat skeppades ut.

Vår son Anton har precis som sin pappa vuxit upp på kanalen och varit oss behjälplig som däckspojke och mycket annat under våra år med M/S Storholmen. Inför säsongen 2019 utökade vi med båten M/S Dalslandia som körs av Anton.
Både Sture och Anton är händiga och månar alldeles särskilt om båtarnas skötsel. Nymålade skall dom alltid vara inför varje säsong!

Restaurangen

Annika som är restaurangansvarig, arbetade i unga år inom resebyråbranschen och utbildade sig på 1980-talet till kostekonom. Efter utbildningen arbetade hon som kostchef/restaurangchef i såväl offentlig som privat verksamhet. I restaurangerna återfinns också Antons sambo Kitty när hon inte sitter på kontoret och sköter administrationen. Hon har ett förflutet som administratör inom hotellnäring.

Hela familjen hjälps åt

Vår andra son Jacob är ekonom, han finns med i företaget och är till stor hjälp när det behövs.

Den äldre generationen Holmedahl ”servade” båda på olika vis i sina respektive yrken och kände för att göra något i egen regi. När M/S Storholmen och senare M/S Dalslandia bjöds ut till försäljning fattade vi tillsammans med våra söner vårt livs beslut att köpa båtarna 2008 och 2019. Vi fortsätter det fina koncept de tidigare ägarna tagit fram och i viss utsträckning sätter vår egen prägel ombord. Det är viktigt för oss att bevara de gamla traditionerna och förvalta kulturarvet längs kanalen. M/S Storholmen har trafikerat kanalen i mer än 80 år och M/S Dalslandia i nästan 60 år.

Förutom båtarna är familjernas intresse skog och mark. Vi tar oss gärna en golfrunda om vi hinner. På vintern när båtarna ligger stilla åker vi gärna skidor tillsammans. Vi lägger också vintertid mycket tid på att renovera en gammal släkt gård där alla är delaktiga i arbetet.

Välkomna önskar Familjen Holmedahl!

Redo att boka resa?

Njut av en avslappnande dag på Dalslands Kanal tillsammans med oss på Storholmen och Dalslandia.

Om du vill veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram